Spreker

Gaat het leven van een topsporter over rozengeur en maneschijn? zeker niet! Het positieve resultaat wordt getoond, maar hoe kom je daar? Welke bergen heb ik moeten klimmen om te komen waar ik nu sta? Wat is mijn innerlijke kracht?

Basis

Na het onstuimige begin van mijn leven waarin ik veel ziek was en ontelbare operaties heb gehad,  loop ik nog steeds onder medische controle en heb ik de nodige medicatie. Toch is het mij gelukt om de Beste Speler van de wereld te worden. Na mijn basisvorming in Den Helder ging ik in 2010 voor het eerst van mijn leven verhuizen, om het goed te doen direct op mijzelf, ruim 2 uur van huis en haard vandaan, naar Arnhem.

Arnhem? Ja, naar HET topsportcentrum Papendal om te kunnen trainen op topniveau met de beste trainers/coaches van de wereld op het CTO (Centrum van Topsport en Onderwijs) en om te studeren aan de Johan Cruyff University in Amsterdam.

Kernwaarden

Langzaam aan kwam ik achter mijn eigen basis of kernwaarden. KRACHT. 

  • Kracht om aanvallers te stoppen.
  • Kracht om verdedigers te omzeilen.
  • Kracht om door te gaan.
  • Kracht aan mijn team geven. 
  • Kracht uit mijn team te halen.

Je denkt misschien bij die laatste: "hûh? serieus?". Jazeker, zonder het team om mij heen en mijn teamgenoten zou ik nooit zover komen. Soms is een simpel screen of block uiteindelijk de belangrijkste tactiek. Zonder een pass of assist is het moeilijk om te scoren.

In elke situatie die je kunt bedenken is er wel een link te leggen vanuit de sport. Dat een collega je helpt om je deadline te halen of je een onderzoeksrapport aanraad waar benodigde cijfers instaan. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Is jouw basis sterk? 

Zonder basis kom je nergens, weet jij jouw kernwaarden? De kernwaarden van jouw naaste collega of concurrent? Zijn die kernwaarden sterk genoeg als basis? Ik wil jou op reis meenemen om jouw kernwaarden te verdiepen en mogelijkheden te bekijken.