Sport is Sport

In Januari 2021 ben ik uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar in Hannover. Naast dat dat natuurlijk een enorme eer is, is het tevens fantastisch dat ik als Paralympische sporter “gewoon” tussen de Olympiërs en Duitse topatleten sta.  

Hetzelfde geld voor mijn clubteam: Hannover United, wij zijn ook Sportploeg van het jaar geworden! Het is voor het EERST dat een aangepast sportteam deze titel wint! Zelfs voor de beroemde voetbalploeg Hannover 96.

Deze titels zijn echt waardering en erkenning voor het harde werk wat wij hebben verzet, niet alleen op het veld, maar ook naast het veld. Juist de gelijkheid in de categorieën (simpelweg alleen sportvrouw, sportman en sportploeg), zorgt voor gelijke waardering. De professionalisering die de paralympische sport de afgelopen jaren heeft ingezet is nu zichtbaar voor de buitenwereld.
Sport is sport, op welke manier je dat ook doet.  
Geen aparte bokaal of titel “gehandicapte sporter van het jaar” maar simpelweg SPORTVROUW VAN HET JAAR!

Echt trots dat ik een 2e thuis heb in Hannover, waar ik als Nederlandse rolstoelbasketballer ben omarmd en de kansen krijg om het beste uit mijzelf te halen.

Foto: Debbie Kinsey / Neue Presse / Sportbuzzer GmbH
Note: vanwege herstel Corona was ikzelf niet in staat om dit fysiek in ontvangst te nemen, bedankt naar het team om mij digitaal erbij te laten zijn!

Lees hier de bekendmaking (in het Duits) https://lnkd.in/duc6JfnW

Over de schrijver
rolstoelbasketbalbeest
Reactie plaatsen